sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Virkatut tossut

Löysin ihanan tossuohjeen arkimamman blogista. Täältä pääset alkuperäiseen ohjeeseen. Kun tämmöinen soveltaja olen, en tietenkään voi tehdä niin kuin ohjeessa sanotaan :D vaikka joskus voisi olla aihettakin. Alkuperäinen ohje on siis todella hyvä, suosittelen käydä kurkkaamassa! 

Lankana käytin raidallisissa tossuissa novitan ruska lankaa. Lankaa kului neljä kerää näihin tossuihin.

Harmaissa tossuissa käytin Muuramen ihanasta Anjan puodista ostettua lankaa (katson nimen kun vain löydän vyötteen jostain). Harmaata lankaa kului kaksi kerää ja lanka oli huomattavasti edullisempaa kuin tuo ruska (3e/kerä). Värejä oli Anjalla ainakin vaaleansininen, metsänvihreä ja tuo harmaa.

Tällä ohjeella ja tästä langasta tuli tossut n. kokoa 39. Itselle kun tekee niin kannattaa testata kokoa jalkaan matkan varrella.

Sovellettu ohje tossuihin menee jotenkin näin:

1krs. Tee 6 kjs. Sulje renkaaksi piilosilmukalla.

2krs. 2kjs (ensimmäinen pylväs), 19p. Sulje kerros piilosilmukalla.
3krs. 10p edellisen kerroksien pylväisiin etupalkkiin, 10p ed. Kerroksen takapalkkiin (20)
Kuvassa 3krs. pylväs etupalkkiin
Kuvassa 3krs. pylväs takapalkkiin
Tältä tossun alun kuuluisi näyttää 3krs. jälkeen.
 Oikea puoli kuvasta on tossun pohjapuoli
ja vasen on tossun päällispuoli.
4 krs. 2p samaan etupalkkiin, 2p, 2p samaan palkkiin 2p, 2p samaan palkkiin, 2p, 2p samaan etupalkkiin (päällispuolella 14), 2p samaan takapalkkiin, 8p, 2p samaan takapalkkiin (pohjapuoli 12)
5krs. 2p samaan etupalkkiin, 3p, 2p samaan etupalkkiin, 4p, 2p samaan etupalkkiin, 3p, 2p samaan palkkiin (päällispuoli 18) 2p samaan takapalkkiin, 11p, 2p samaan takapalkkiin (pohjapuoli 15)
6krs. 2p samaan etupalkkiin, 16p, 2p samaan etupalkkiin (päällispuoli 20), 7p, 2 p samaan takapalkkiin, 6p (pohjapuoli 15)
7-19krs. päällispuolelle 20p. etupalkkeihin, 15p. pohjapuolella takapalkkeihin
20-34krs. jatka ainoastaan pohjapuolta- pohjan ulkopuolella tee pylväät takapuolelle palkkeihin, pohjan sisäpuolella tee pylväät etupalkkeihin.
35 krs. jatka virkkaamista koko tossun ympäri tossun ulkopuolelta. Tee jokaiseen silmukkaan pylväs etupuolelle palkkeihin.
36-37krs. jatka kuten edellinen kerros mutta virkkaa tossun "kulmissa" 2yhteen (kierroksellaan -4s.)
38krs. - jatka virkkaamalla 1p jokaiseen silmukkaan niin kauan kuin tossussa on sopivasti vartta omaan makuun. Jos tuntuu että varsi on liian väljä, virkkaa kerroksen kulmissa silmukoita yhteen.

Kaksi viimeistä kerrosta tein itse kiinteitä silmukoita. Mielipidejuttu kuinka tekee :) lopuksi päättele langat ja tossut on valmiit. Jos tossun reunaan haluaa tehdä esimerkiksi jonkun pitsireunan tai piparkakkureunan niin tulee varmaan kaunis siitäkin. 

Mikäli huomaan ohjeessa jotain virheitä tai mitä et ymmärrä niin laita viestiä :) Mikään mestari tässä ohjeiden kirjoittamisessa en nimittäin ole kun aina sovellan vain niitä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti