lauantai 21. helmikuuta 2015

Virkattu vauvanpeitto valmistuu


Tämän ihastuttavan mallin jostain netin syövereistä bongasin viime keväänä ja sen jälkeen olen siihen törmännyt useassa paikassa. Malli on aivan ihana ja helppo virkata. Tilkun nimi on paju-neliö ja Googlesta tuolla nimellä hakemalla löytää ohjeen monestakin paikkaa. Itse olen ohjeen ottanut Jan Eatonin kirjasta: 200 virkattua ruutua.

Ensimmäinen aikomukseni oli tehdä iso päiväpeite näistä, mutta sain onneksi karistettua hyvin pian ajatuksen päästäni ja palautettua itseni maan pinnalle :) oma tyyli kun on se, että aina innostuu uudesta ja vanhat jäävät kesken niin ei voi niin suurta projektia ottaa. Päätin siis lähteä tekemään vauvan peittoa joka ei sekään ole vielä valmis. :D Ruuduistahan voi toki tehdä mitä vain ja ruutuja virkata millä langalla tahansa. Itse valitsin käyttötarkoituksen vuoksi seuraavan: blend bamboo 50g (70%bambua, 30% puuvillaa). Ruudut olen virkannut koukulla nro 2,5, mutta kannattaa kokeilla mikä on omalle käsialalla paras koko. Käyttämieni lankojen värikoodit ovat vaaleanpunainen 4020, beige 4950 ja valkoinen 1000.

Minulla on nyt työnalla tuo peiton valmiiksi saaminen. Ruutuja olen jo kiinnittänyt toisiinsa sen verran kuin ensimmäisestä ostamastasi lankaerästä tuli. Ostin siis aluksi kaksi kerää kutakin väriä ja ne riittivät yhteensä 24:än ruutuun sekä niiden yhdistämiseen ja jäljelle jäi beigeä lankaa noin puoli kerää. Ruudut kiinnitin toisiinsa niin, että laitoin oikeat puolet vastakkain ja yhdistin kiinteillä silmukoilla. Tilkkuja en ole vielä höyryttänyt enkä pingottanut sillä teen ensin täkin kokonaan valmiiksi. Nurjalle puolelle täkkiin ajattelin ommella vaalean puuvillakankaan ja täkin reunaan virkata jonkun nätin pitsikuvion.
Nytpä kävinkin ostamassa sitten vähän  lisää joka väriä, jotta pääsen eteenpäin kun eihän tosiaan tuota lankaa ennestään kotona ole ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti