keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Virkattu sydän ystävälle (ohje)


Pitääpä nyt jostain aloittaa. Itse asiassa aloitin jo ystävänpäivän alla. Tarkoituksena on siis päästä eroon noista kaikista 246:sta lankakerästä ja aloitin pienestä.

Virkattu sydän on tehty drops ice langasta (55%puuvillaa, 45% akryyliä). Sydämeen meni 50:n gramman kerästä vähän yli puolet. Käytin itse koukkua nro 4, mutta vaihtelee varmasti käsialan mukaan.

Ohje:


1. Virkkaa 3kjs ja sulje renkaaksi
2. Virkkaa renkaaseen 6ks
3. Virkkaa jokaiseen silmukkaan 2ks (12)
4. Virkkaa 3ks ja neljänteen silmukkaan 2ks, toista edellinen 2 kertaa (15)
5-6. Virkkaa jokaiseen silmukkaan 1ks (15)
7. Virkkaa jokaiseen silmukkaan 1 ks, tee viimeinen silmukka ps ja katkaise ja päättele lanka
 Tee toinen vastakappale eli vaiheet 1-7, mutta tee viimeinen silmukka ks, älä päättele ja katkaise lankaa.

8. Yhdistä kiinteillä silmukoilla kaksi edellä tehtyä kappaletta yhdeksi. (Liitoskohdissa kannattaa olla tarkkana, jottei sydämen keskelle ylös jää suurta reikää.) (30)
9. Virkkaa 1ks jokaiseen silmukkaan (30) Mikäli haluat kiinnittää sydämeen narun/nyörin, on se hyvä kiinnittää tässä vaiheessa työtä.
10 --> Tee sydämen ympäri muuten koko matka kiinteitä silmukoita, mutta kavenna yksi silmukka sydämen kummallakin puolella keskellä niin kauan, että työssä jäljellä on 8 silmukkaa. Muista täyttää sydäntä välissä vanulla tai jollain muulla täytteellä. (8)
11. Kavenna Joka toinen silmukka (4)
12. Katkaise lanka ja päättele siististi.


Itse halusin laittaa koristeeksi vielä valmiista pitsinauhasta rusetin. Rusetin ompelin kiinni valmiiseen sydämeen.

Ohje on kirjoitettu sydämeen jonka itse tein. Ohjetta olen soveltanut useammasta eri ohjeesta matkan varrella eli toivottavasti on oikein ja saatte tällä ohjeella samanlaisen tehtyä :)

Samanlaisen sydämen olen virkannut myös matonkuteesta koukulla nro 8. Tuli korkeudeltaa noin puolet isompi. :) Voi siis hyvin soveltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti