maanantai 23. helmikuuta 2015

Vanhan oven uusi elämä- sängynpääty



Jos väliin vähän jotain muutakin kuin virkkausta ;)

Idea sängynpäätyyn lähti siitä, että haluan omassa kodissani olevan palasia elämäni varrelta. Sängyn pääty on lapsuuskotini oman huoneeni ovi. Isäni pyöritteli päätään, kun vanhan jo käytöstä poistettu ovi oli välttämättä tallin perältä kaivettava ja tungettava pienen pieneen autooni. Tein ensin sängynpäädyn ja myöhemmin valmistui keittiönpöytäkin toisesta pelastetusta ovesta.
Ovi oli kuivumassa sisällä noin viikon ennen käsittelyä. Ovi oli toiselta puolelta ruskea ja toiselta vaalean mintun värinen. Ajattelin päästä vähän helpommalla ja alkaa tekemään sängynpäädyn esillä olevaa puolta ruskeaan maalaamattomaan pintaan. Ensin hioin pinnan. Pyyhin kostealla ja annoin kuivua. Sen jälkeen maalasin pinnan ns. huolimattomasti pienellä telalla ja pensselillä sieltä täältä. Ajatuksena oli siis saada maalattua hiukan kuluneen näköinen pinta. Maali oli jokin vanha maalinjämä maalarinvalkoista kalustemaalia. Maalauksen jälkeen annoin maalin kuivua muutaman tunnin ja hioin pintaa vielä sieltä täältä kuluneemman näköiseksi. Mietin lakan laittamista pintaan, mutta päädyin sitten kuitenkin olla laittamatta.

Sänkyni on korkea jenkkisänky, jossa on siis monta patjaa päällekkäin. Sängynpäätyä ei siihen voinut siis suoraan mitenkään kiinnittää joten täytyi tehdä jalat. Jalat tein vanhoista rikkinäisistä ikkunankarmeista ns. L-kirjaimen muotoon. Hyvin on pysynyt pystyssä seinän ja sängyn välissä ainakin tähän saakka. Olen kyllä miettinyt uusien jalkojen tekemistä kun ovat vähän huterat.

Lopuksi kiinnitin vielä tarrana sängynpäätyä koristamaan tekstin: Dream as if you`ll live forever, live as if you only have today


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti