maanantai 2. maaliskuuta 2015

Hopeaketjukurssin juttuja- oiliketju, verkkoketju ja cordell-ketju

Viime syksynä innostuin lähtemään viikonlopun kestävälle kansalaisopiston hopeaketjupunonta- kurssille. Kurssilla oli esillä valtavat määrät ihania ketjumalleja, joista oli todella vaikea valita mitä alkaisi ensimmäisenä tekemään. Kurssi vei kyllä niin mennessään!

Kurssilla opeteltiin hopealangasta veivaamaan itse hopealenkit, jonka jälkeen ne sahattiin. Loppujen lopuksi, siinä menee kaikista suurin aika. Tunne kuitenkin on ihana kun saa valmiiksi jotain, jonka on itse tehnyt alusta asti!

Ensimmäisenä kurssilla tein itselleni ranneketjun ja korvakorut.

Ranneketju on ylimmässä kuvassa vasemmanpuoleinen, jossa on sydän. Ketjun punos on nimeltään verkkoketju. Ketjuun kiinnitin ison lukon sekä laatikonpohjalta löytämäni vanhasta korusta irronneen sydämen. Verkkoketjun ohjeeseen en nyt löytänyt linkkiä, mutta löytynee sekin nettiä kaivamalla. Ja tarvittaessa voin neuvoakin.

Lisäksi ehdin tehdä kurssilla itselleni pitkät korvakorut. Korvakorut ovat ensimmäisessä kuvassa alimmaisena. Korvakorujen punos on nimeltään cordell. Täältä löydät hyvän ohjeen ketjuun: http://www.kouluelektroniikka.fi/koruohjeet/cordell.pdf Korvakorujen aloitus ja hahmottaminen oli hiukan hankalampaa kuin ranneketjun. Kuitenkin alkuun päästyä oli ihan helppoa :)

Kurssilla veivasin ja sahasin valmiiksi lenkkejä myös seuraavia koruja varten, jotta voin jatkaa kotona.  Kurssin jälkeen kävin ostamassa itselleni kahdet hyvät pienet tasakärkiset pihdit.

Kaksi muuta kuvassa olevaa helmikorua olen tehnyt kurssin jälkeen kotona. Niiden ketjujen punosta kutsutaan oili-ketjuksi. Täältä löydät hyvän ohjeen ketjuun: http://www.kouluelektroniikka.fi/koruohjeet/oili.pdf Aluksi tarkoitus oli tehdä ainoastaan ranneketju, mutta lenkkejä riittikin myös korvakoruihin sillä halusin lisätä väliin helmiä.

Lenkkejä kurssilla tein myös kummityttöni joululahjaa varten. Siitä kirjoitan ehkä myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti