maanantai 2. maaliskuuta 2015

Ensimmäinen lusikkakoru

Olen nähnyt blogeissa ja kaikilla käsityömessuilla mitä kauniimpia lusikoista taiteiltuja koruja ja esineitä. Itsellekin kaappiin on lusikoita kertynyt ja jokin aika sitten ajattelin testata itse myös. Omat lusikkani eivät ole siis hopeaa vaan alpakkaa pääasiassa.

Hiukan hankaluus on näitä lusikkajuttuja kotioloissa tehdä, sillä ei ole uunia tai mitään muitakaan välineitä, joilla saisi metallin riittävän kuumaksi. Kokeilin kuitenkin meidän sähköuunia. En usko, että on kovin järkevää, joten en suosittele kenenkään muun sitä tekevän muuta kuin omalla vastuulla :D Laitoin siis uunin kuumimmalle lämpötilalla ja lusikat pellille. Uunissa olivat varmaan noin vartin verran ja sit patalaput käteen ja taivuttelemaan. Taivuttamisen tein niin, että ensin käänsin lusikan noin 90 asteen kulmaan pyöröpihdeillä ja leikkasin suurilla sivuleikkureilla lusikan oikeasta kohtaa poikki. Oikeasta kohtaa tarkoittaa sitä, että loppulusikka on mahdollista vielä taittaa lenkiksi, johon voi pujottaa ketjun tai muun kaulanauhan. Kun lenkki on taitettu, kannattaa metalliviilalla tms. hioa terävät reunat. Ylijääneen lusikanvarren laitoin jemmaan seuraavia koruja varten.

Koruun ripustin helmen ketjulla kiinni roikkumaan ja kiillotin lusikan hopeankiillotusaineella.

Tämän projektin aikana ensimmäinen onnistui hyvin, toista taivuttaessa pinnoite meni lusikasta rikki sillä se ei ollut enää riittävän kuuma. Tästäpä siis opin, että kannattaa lämmittää yksi lusikka kerrallaan :) myöskään tämä kotiuunin lämpötila ei ollut riittävä. Taivuttaminen sekä lusikan katkaiseminen oli todella hankalaa kotioloissa. Täytyypä siis alkaa kehitellä seuraavia koruja varten parempaa keinoa. Mielelläni myös vinkit otan vastaan, jos jollain hyviä sellaisia on :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti