maanantai 27. huhtikuuta 2015

Nojatuolin entisöintiä osa 1


Projekteja löytyy joka nurkalta jotain pientä. Tässä yksi niistä. Isäni löysi tämän jokin aika sitten ja pelasti minulle. Alkaa kai jo tuntea tyttärensä mielenkiinnot ja hullutukset. ;) Noh tarkoitus on kuitenkin tästä nojatuolista vielä taikoa istumakuntoinen ja siisti. Ikinä en ennen tämmöisiä projekeja ole tehnyt, mutta tästä on hyvä lähteä.
Ihan meisselin ja sorkkaraudan voimin lähdin tätä tuolia purkamaan. Ensin irrotin käsinojat. Käsinojat olivat kiinni pitkillä ruuveilla. Oli muuten tiukassa myös. Seuraavana aloin irrottaa tuolin pohjan puolelta  kankaita. Kankaat olivat kaikkialta kiinni itsetehdyillä takorautaisilla nauloilla. Vähän sai vääntää, jotta irti lähtivät. 
Kankaat oli tarkoitus ottaa yhtenä kappaleena irti, jotta on helpompi sitten uusia kankaita leikatessa. Pohjan naulojen jälkeen aloin järjestyksessä irrottaa muita kankaita. Ensimmäisenä irti lähti selkänojan takaosan kangas. Selkänojassa oli puisen kehikon lisäksi ohut vanerilevy, johon kangas oli naulattu kiinni. Kun kaikki muut naulat oli irrotettu, täytyi sorkkaraudalla kääntää auki selkänojassa oleva kehikko, jotta sai istuinosan kankaan kokonaan irti.

Jäljelle jäi sitten valtava määrä ruosteisia nauloja, rasselia ja kuivaa täytettä. Viimeisimmässä kuvassa, näkyy kuinka pieniin palasiin tuoli täytyi pilkkoa. Vielä kankaiden jälkeen istuinpehmuste täytyi irrottaa.Noh. Mitäs sitten seuraavana tapahtuu. Tarkoitus olisi hankkia tuoliin uudet kankaat ja pehmusteet. Nyt on vaan vaikeus valita uusia kankaita. Lisäksi haasteena on löytää riittävän kestävä kangas. Entisajan kankaat nimittäin olivat huomattavasti kestävämpiä kuin nykyajan verhoilukankaat. Yhtä jousista pitää kiristää ja alimpaan kerrokseen istuinosaan virittää tukikangas juutikankaan päälle. Käsinojat ja jalat ajattelin puhaltaa kuumailmalla, jotta saan niistä alkuperäisen värin esiin. Katsotaan nyt sitten, mitä tästä syntyykään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti