torstai 22. joulukuuta 2016

Mymmeliinin nukkekoti

´
Mymmeliininpajassa on kesästä lähtien ollut levällään tämmöinen pikku pikku projekti (varmaan loppu elämä menee ennen kun on valmis :D ). Olen nähnyt monessa paikkaa aivan ihania nukkekoteja, kuten työkaverini tekemä mahtavan hieno nukkekoti! Ajattelinpa myös itse kunnianhimoisesti alkaa tämmöistä näpertää. Nukkekodin rungoksi löytyi mummolani talleista vanha puinen astiakaappi. Tarkoitukseni muutenkin on rakentaa nukkekotia kierrätysmateriaaleista ja kalusteita yms. tehdä paljon itse tai etsiä kirppareilta. Muutaman kalusteen olen ostanut suomalaiselta kädentaitajalta.


Kaapin maalipinta oli kärsinyt pahasti vuosien saatossa. Kaapin värissä sen sijaan oli mielestäni "sitä jotain" vanhaa, niin en hirveästi halunnut lähteä sitä muuttamaan. Etsin hyvin lähellä alkuperäistä väriä olevan maalin, jonka kaappi sai sitten pintaansa pienen hiomisen jälkeen.

Kaapin pohjassa oli reikä, sillä se on aikoinaan tiskikaappina palvellut. Lattia piti alakertaan löytää, ja semmoinen sopiva palanen kaapin pohjalle löytyikin vanhasta seinälevyjen palasesta.

Nukkekodin kokoa on hahmottamassa pieni Mymmeli nojatuolissaan. Kalusteita olen hankkinut koko 1/12.

Ylimmässä kuvassa näkyy olohuone, ainut huone joka on vasta valmiina. Lattia on maalattu valkoisella peitemaalilla ja seinää koristaa vaaleanpunaruutuinen hempeä tapetti pitsi boordilla.

Väliseinät nukkekotiin valmistuvat vanhoista kirjankansista päällystämällä tapeteilla ja maalaamalla.

Pari viimeistä kuvaa kertovat vähän talon remontin nykytilanteessa (kuvissa hiukan huono valaistus). Remonttia siis vielä riittää ja paljon huonekaluja puuttuu, mut tästä jatketaan ;) Nyt on saunaosastokin vähän mietinnässä taloon :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti