Innostuin tekemään suolataikinasta jouluisia koristeita.
Taikinassa on siis:
2dl sämpyläjauhoa
2dl vettä
1dl suolaa
2rkl öljyä
Pellavan siemeniä
Sekoita neste, jauhot, suola ja öljy. Kaulitse taikina levyksi jauhojen kanssa. Ripottele pinnalle pellavan siemeniä ja paina ne varovasti kaulimella taikinan pintaan. Painele piparkakkumuoteilla taikinasta kuvioita ja tee niihin reiät ripustamista varten. Sitten piparit pellille ja uuniin. Lämpöä laitoin vähän yli 100 astetta ja pidin pipareita tunnin verran uunissa.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOnko nämä syötäviä...?
VastaaPoistaEihän niissä mitään semmoista ole mikä olisi myrkyllistä. Kuitenkin ovat niin pahoja ettei niitä syö susikaan :D eli koristeeksi siis!
VastaaPoista