keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Luovuuden öistä hulluutta


Niinpä niin. En tiedä kuinka muilla luovilla ihmisillä toimii ajatustyöskentely. Itselläni valitettavasti ideoita syntyy parhaiten juuri silloin, kun ei pitäisi. Suomeksi siis yöllä. Unta on vaikea saada, jos ideat alkavat poukkoilla päässä. Joskus saattaa jopa herätä siihen, että on saanut jonkin aivan mahtavan kuningasidean. 

Joskus iltaisin päähän saattaa putkahtaa ajatus jostain ihanasta jutusta, jota on aivan pakko päästä testaamaan heti! Viis siitä mitä viisarit kellotaulussa osoittavat. Mikäli jotain tarvikkeita puuttuu, niitähän voi aivan hyvin lähteä keräämään pihalta tai etsimään esimerkiksi lähimmästä aukiolevasta liikennemyymälästä. Kuulostaako tämä yhtään tutulta? Vai olenko ainut tämmöisen hulluuden partaalla oleva?

Kun oikein maltan mieleni, ideat voivat odottaa seuraavaan päivään. Kuitenkin ideat tulevat yleensä poikkeuksetta silloin, kun pääni on jo tyynyssä ja pitäisi käydä nukkumaan. Pinterestin tai kaikkien muiden ideasivustojen selailu iltaisin on sama kuin joisi kaksi pannullista kahvia kerralla. On sanomattakin selvää, että se ei ole järkevää. Se järki vaan ei aina pelaa.

Ennen sain laitettua hyvät ideat talteen ja tyhjennettyä pääni ajatuksista kirjoittamalla ne puhelimeen ylös. Nyt kuitenkin olen ottanut takapakkia mobiilimaailmasta ja siirtynyt perinteiseen muistikirjaan ja lyijykynään. Nykyisin yöpöydälläni komeilee kaunis ja inspiroiva muistikirja, jonka olen saanut lahjaksi ystävältäni. Siihen iltaisin ajatukseni kirjoitan ja toisinaan yölläkin. Näin turvaan hyvät yöunet itselleni, ettei tarvitse kaikkea aamuun asti muistaa.

Terveisin luova hullu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti